Снимки Фейсбук, Асен МихайловОчаквам Спартак да играе мъжки, гордо и тактически правилно

...
Снимки Фейсбук, Асен МихайловОчаквам Спартак да играе мъжки, гордо и тактически правилно
Коментари Харесай

Асен Михайлов: Очаквам Спартак да играе гордо в битката за Варна

Снимки Facebook, Асен Михайлов

Очаквам Спартак да играе мъжки, гордо и тактически вярно в борбата за Варна. Очаквам нашите момчета да дадат максимума от себе си, да потвърдят, че израстват в игрово отношение и най-после всички спартаклии да имаме мотив за наслада. Това съобщи за " Петел " именитият бранител на " соколите " Асен Михайлов, който е част от бронзовия тим на клуба през 1984 година и участник в епичните мачове с Манчестър Юнайтед в Европа.



За мен дербито на Варна беше и си остава специфичен и необикновен мач. Зрителите идваха, с цел да станат очевидци на футболен празник и постоянно се е получавало. Хората са зажаднели за това представление след толкоз години и нека футболистите ги зарадват с майсторски осъществявания. Пожелавам на Спартак и Черно море оттук насетне постоянно да играят тази среща в елита в идващите години, добави Асен, който е считан за най-хубавия централен защитник на Спартак след Илия Кирчев.

Най-приятните ми мемоари с дербито са свързани с шесте мача в интервала август 1982/март 1985, когато ги бихме четири пъти. След като се завърнахме при майсторите, излязохме против тях още в първия кръг пред много хора на " Юрий Гагарин " и спечелихме с 2:0 след два красиви гола на Стефан Найденов, Бог да го елементарни. Следващата пролет завършихме 0:0, а по-късно последваха две следващи наши победи. При първата с 2:0 се разписаха Живко Господинов, лека му пръст, и още веднъж Стефан. Преди втората за първи път дербито бе отсрочено с един ден поради снежна вихрушка и замръзнал терен. Прибрахме се на лагер в шведския и на другия ден ликувахме. Те поведоха с попадение на Пламен Ганев, само че Стефан ги повали с дежурните си два гола. През идващия сезон изгубихме след гол на Никола Спасов, Бог да го елементарни. След месеци си върнахме с 1:0, като за кой ли път прецизен беше Стефан Найденов, сподели още Михайлов.

Това дерби се печели с душeвност, темперамент и класа. Моето благопожелание към сегашните играчи на Спартак е да изпитат онова незабравимо чувство, което изпитвахме аз и моите съотборници след победа на Черно море - да се усещаме месеци наред господари на града, когато се разхождаме по улиците, приключи Асен Михайлов.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР